طراحی داخلی

مراکز درمانی و بیمارستانها باید محیط هایی کم استرس و آرام باشند و از این رو طراحی داخلی این مراکز بسیار مهم است. طراحی داخلی تاثیر مستقیمی بر روحیات بیماران دارد.

طراحی فضای داخلی مراکز درمانی و بیمارستان ها

معماری و طراحی داخلی مراکز درمانی و بیمارستانها از این جهت که تاثیر قابل توجهی بر مراجعین و بیماران می گذارد بسیار حائز اهمیت است. طراحی فضای داخلی بیمارستان یا مرکز درمانی باید به نحوی باشد که استرس و اضطراب را از بیماران دور کند و برای آنان فضایی آرام و امید بخش فراهم نماید. برای این منظور بر اساس اصول روان شناسی باید در انتخاب رنگ ها و اجزای فضاهای مختلف مراکز درمانی  یا بیمارستانها و به ویژه دکوراسیون داخلی آنها ظرافت و دقت بسیاری به خرج داد. یک انتخاب مناسب در طراحی داخلی مرکز درمانی یا بیمارستان می تواند روحیه مراجعین و بیماران را به طور شگفت آوری بهبود ببخشد و حتی در روند درمان آنها کمک شایانی بکند.

توضیحات کلی در رابطه با طراحی داخلی مراکز درمانی

برای انتخاب اجزایی که برای طراحی داخلی بیمارستان یا مرکز درمانی استفاده می شود باید به نکات بهداشتی حساسیت زیادی داشت و این نکته طراحی داخلی این مراکز را با طراحی داخلی ساختمان های دیگر متمایز می کند. رنگ ها و بافت هایی که در اینجا انتخاب می شوند باید آلودگی ها را به خوبی نشان دهند و قابل شستشو باشند. دیده شده است که بی توجهی به این نکات ریز در دکوراسیون داخلی یا انتخاب رنگ و جنس سطوح و وسایل، تاثیرات منفی ای را برای بیماران و حتی کارکنان به دنبال دارد.

توجه به رنگ محیط

در طراحی داخلی رنگ سطوح و وسایل، متناسب با فضا و کارکرد انتخاب می شود، اما در طراحی داخلی مراکز درمانی دو اولویت متضاد وجود دارد؛ یکی اینکه می بایست از رنگ هایی که استرس را کاهش می دهند استفاده کرد و دومی اینکه رنگ ها باید به نحوی انتخاب شوند که کوچکترین آلودگی های محیطی را آشکار کنند تا بتوان به سرعت آنها را برطرف کرد.

اولویت دوم اقتضا می کند که از رنگ های روشن و به ویژه سفید بیشتر استفاده کنیم ولی این رنگ ها سرد هستند و کمکی به کاهش استرس بیماران نمی کنند. تا مدت ها طراحان، بهداشتی بودن محیط های درمانی را بر استرس زا نبودن آنها ترجیح می دادند و از این رو بیمارستان ها غالبا با رنگ های سفید و روشن طراحی می شدند؛ اما امروزه و به ویژه با مشخص شدن نقش برجسته رنگ ها در روحیات افراد، از رنگ های ملایم دیگری نیز در طراحی داخلی درمانگاه ها و بیمارستان ها استفاده می شود.


دقت در نورپردازی

علاوه بر رنگ سطوح، نورپردازی مناسب نیز می تواند به همان اندازه در روحیات افراد تاثیرگذار باشد. نور خیلی زیاد و متمایل به طیف آبی استرس را افزایش می دهد، در حالی که نور کم و متمایل به طیف زرد باعث خستگی می شود؛ از این رو در طراحی داخلی مرکز درمانی یا بیمارستان باید به شدت نور در کنار رنگ انتخابی توجه داشت. استفاده از چراغ هایی ترکیبی با رنگ روشن و گرم می تواند انتخاب مناسبی باشد. معمولا در طراحی داخلی بیمارستان ها علاوه بر استفاده از رنگ های بسیار روشن، از نورهای روشن و با شدت زیاد استفاده می کنند و این باعث می شود فضای بیمارستان ها آرامش کمتری داشته باشد. مطالعات نشان می دهند که هر چه نور مصنوعی محیط به نور طبیعی خورشید نزدیک تر باشد تاثیر بهتری نیز به همراه خواهد داشت.



استفاده از عناصر طبیعی

یکی از مواردی که علاوه بر زیبایی به فراهم آمدن محیطی شاداب و روح بخش کمک می کند، استفاده از عناصری طبیعی مانند گیاهان، در طراحی داخلی است. گیاهان علاوه بر کمک به تامین اکسیژن فضا، محیط دلپذیر تری نیز به وجود می آورند و اضطراب بیماران را کاهش می دهند. با این حال استفاده از گیاهان در طراحی داخلی بیمارستان ها به دلیل آلودگی هایی که ممکن است به همراه داشته باشد، تا مدت ها مورد بی توجهی قرار می گرفت. در هر حال اگر امکان استفاده از این عناصر به دلیل محدودیت های محیط وجود ندارد، می توان گیاهان مصنوعی را بکار برد.

پیشنهاد دیگر، استفاده از تابلوهایی با مناظر طبیعی در محیط درمانی است. همچنین در طراحی سقف مراکز درمانی و به خصوص سقف اتاق های عمل، می توان از تصاویر آسمان آبی استفاده کرد که تاثیر شگرفی بر روحیه بیماران دارد.


فضاهای درمانی و بیمارستانی چه بخش هایی دارد؟

بیمارستان ها و کلینیک ها به عنوان مجموعه های درمانی نیازمند بخش های مختلفی هستند که هر کدام اگر بر مبنای ضوابط طراحی فضای درمانی قرار بگیرند، آسودگی بیشتری برای مراجعه کنندگان خواهند داشت.

سالن انتظار

سالن انتظار یکی از مهم ترین بخش ها در فضاهای درمانی و مربوط به مراجعه کنندگان و بیماران است. بهتر است این فضا دارای فضای نشستن به تعداد کافی باشد، نور پردازی آن مناسب و درعین حال زیبا باشد. این قسمت باید در مرکز واقع شود و به این ترتیب دسترسی مناسبی به تمامی مطب ها داشته باشد. امکان رفت و آمد را برای معلولین ایجاد کند و فضا وسیع باشد تا در شرایط ازدحام جمعییت، شرایط نامطلوبی را برای مراجعه کنندگان ایجاد نکند.

پذیرش

پذیرش یکی از مهمترین قسمت های کلینیک ها و درمانگاه است. این قسمت باید بتواند بیماران و مراجعه کنندگان را کنترل کند و با استانداردهای لازم در موقعیت مناسبی در طبقه همکف قرار داشته باشد.

داروخانه

یکی از ضروریات در طراحی داخلی بیمارستان و درمانگاه، قسمت داروخانه است. داروخانه به عنوان عنصری تاثیر گذار باید در طبقه همکف با دسترسی راحت نسبت به دیگر قسمت ها قرار بگیرد. چندین پذیرش و نیروی کار متعدد داشته باشد تا بتواند پاسخگوی حجم انبوه مراجعه کنندگان در مواقع ضروری باشد.

اتاق های معاینه و مطب ها

دکوراسیون داخلی درمانگاه برای اتاق های معاینه و مطب ها الگوی یکسانی را ارائه می دهد. ابتدا باید این فضاها به گونه ای طراحی شود که تجهیزات درمانی در آن به خوبی قرار گیرد و دوم اینکه هر مطب باید به قسمت های مربوط به خودش نزدیک باشد. به عنوان مثال مطب های مربوط به قلب باید به اتاق های تست ورزش و یا نوار قلب نزدیک باشد تا دسترسی بیمار را تسهیل کند.

پله فرار

پله فرار برای هر مجموعه ای لازم و ضروری است. این پله ها باید دارای خروجی باشد و این خروجی باید در یکی از طبقات قرار گیرد که آن طبقه ازدحام کمتری داشته و در عین حال فضایی وسیع و باز داشته باشد.

محوطه فضاهای درمانی

محوطه فضاهای درمانی علاوه بر فضایی سبز، کافه برای استراحت بیماران، نیمکت و فضاهایی برای همراهان بیمار باید حتما دارای پارکینگ باشد تا از حجم ترافیک بکاهد و فضای دسترسی، ورودی و خروجی ویژه آمبولانس داشته باشد تا در صورت ازدحام بیماران مشکلی برای قسمت اورژانس و حرکت آمبولانس ها پیش نیاید.


شرکت طب سازه گستر  افتخار دارد ، با دارا بودن کادری مجرب و امکاناتی بروز  در زمینه طراحی و اجرای دیزاین داخلی #مراکز_تصویربرداری و درمانی در خدمت جامعه پزشکی کشور باشد. 


همچنین جهت دریافت قیمت بروز #سربکوبی #سرب #رول-سربی  #قیمت-سربکوبی  با شماره های شرکت درتماس باشید.